Warning: preg_replace_callback(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 22 in /home/svsovhem/public_html/terapikliniken.com/wp-content/plugins/so-widgets-bundle/base/siteorigin-widget.class.php on line 839

Warning: preg_replace_callback(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 22 in /home/svsovhem/public_html/terapikliniken.com/wp-content/plugins/so-widgets-bundle/base/siteorigin-widget.class.php on line 839

Om du behöver hjälp av en sexolog i Stockholm kan du boka tid hos oss för enskilt samtal eller ihop med din partner i en parterapi. En sexolog kan svara på frågor och ge råd för att utveckla närhet och sexliv eller hjälpa till att lösa problem inom området. Det kan handla om brist på närhet på grund av olika lust, erektionsproblem eller att sex kommit att bli kravfyllt. En sexolog hos oss har sin bakgrund i psykologi och flera års erfarenhet inom klinisk sexologi.

Mottagningen finns i centrala Stockholm och kan erbjuda tid med kort varsel. Vi har besökstider även på helger för att ha så hög tillgänglighet som möjligt. Vi erbjuder även hjälp genom video- eller telefonsamtal till dig som inte bor i Stockholm eller som av andra skäl föredrar det.

Sexolog

Enskilt eller parterapi med sexolog i Stockholm?

Oavsett om du vill komma själv i enskilt samtal eller ihop med din partner i parterapi med sexolog är du välkommen till vår mottagning i Stockholm. Här får du professionell hjälp genom samtal med en sexolog. Att söka hjälp hos sexolog kan kännas genant och svårt eftersom det många gånger handlar om frågor eller problem som är väldigt privata inom ett område där man inte är van att prata. Vi är väl medvetna om att det kan kännas så. Men när du kommer till oss möts du direkt vid dörren där du visas till samtalsrummet. Där får du inledningsvis information om upplägg på det inledande samtalet varpå du kommer få vissa standardfrågor. Sedan börjar man gå in på frågor om vad du eller ni behöver hjälp med, hur det upplevs etc. Vanliga orsaker till varför man söker hjälp hos oss är besvär med erektionsproblem, smärta vid samlag, sexlust och tidig utlösning för att nämna några exempel.

Parterapi med sexolog är som en vanlig parterapi men där framför allt närhet och sexliv är centrala områden. Olika närhetsbehov eller svårigheter att prata om sexlivet som gjort att det hamnat i rutin och tristess eller helt försvunnit är några exempel på problem man vill ha hjälp med inom parterapi. Krav, otillräcklighetskänslor eller prestationsångest är andra exempel på vanlig problematik.

Vad gör en sexolog?

En sexolog arbetar psykoterapeutiskt men framför allt med frågor relaterade till sexualitet och närhet. Arbetet sker uteslutande genom samtal och aldrig med någon form av fysisk undersökning. Genom samtal sker en kartläggning om vad klienten behöver hjälp med där även bakgrundshistoria (anamnes) till redan upplevda händelser gås igenom. Många frågor ställs i syfte att båda ringa in och utesluta misstankar om olika bidragande faktorer. Sedan går man över till att prata om lösningar där det hela tiden stäms av om du känner att dessa är möjliga att genomföra i form av så kallade hemuppgifter. Det är inte alltid hemuppgifter behövs men många gånger är det olika saker du får med dig att prova för att man sedan ska kunna stämma av och utveckla beroende på resultat.

 

Vanliga besvär

Sexlust

Erektionsproblem

Effektiv hjälp med KBT

Det är inte alltid man ens behöver använda någon terapiform för att hantera frågor eller problem inom sexologi. Men när så behövs, exempelvis om man behöver hjälp att bryta ett mönster som orsakar problem, använder vi KBT (kognitiv beteendeterapi) på ett integrativt sätt. Integrativ terapi innebär att man kan komma att "låna" delar även från andra terapiformer för att få ett så hållbart resultat som möjligt.


Terapikliniken Stockholm

Vårt upptagningsområde är hela Stockholms län
Besöksadress: Skeppsbron 32, Stockholm

E-post: info@terapikliniken.com

Telefon: 08-124 487 00