En sexolog har stor vana att hjälpa till med sexlust. Sexlusten kommer ofta upp som ett problem i sexologiska samtal med framför allt par. Man har hamnat i ett läge där behov av sex och närhet blivit så pass olika att man fått problem även i andra delar av relationen. Minskad kommunikation och konflikter är relativt vanligt som konsekvens när sexlivet påverkats negativt av olika sexlust. När man hamnat där kan det vara svårt att se hur man hittar tillbaka utan extern hjälp.

Sexlust

Öka sexlusten, går det?

Att öka sexlusten är inte något man kan förvänta sig är gjort över en natt. Det behövs tid för att skapa förutsättningar. Många av de som söker kontakt med oss för detta har provat diverse tips och trix man kunnat läsa om på nätet. Allt från kosttillskott till att ha sex enligt ett schema. Men när man kommer till oss har man ofta hamnat i en viss uppgivenhetskänsla, när man tycker att man provat allt detta men ändå inte lyckats förändra något. Man har då missat det som är otroligt viktigt, nämligen att den som lämnat de här tipsen kanske på nätet inte alls har en aning om dina förutsättningar. Har en minskad lust med stress och press att göra lär ett schemalagt sex snarare öka pressen än att ge lust och längtan efter närhet och sex. Åter igen, det är väldigt viktigt att känna till alla tariffer för just dig eller er som par vad gäller bakgrund och orsaker som kan ha påverkat sexlusten för att kunna ta fram en hållbar plan framåt för att öka sexlusten.

Hjälp om du tappat sexlusten

Genom ett vanligt lugnt samtal kommer du få berätta lite om vem du är och på vilka sätt lusten påverkar dig och eventuell relation. Bakgrund med information om när du uppfattar att något har förändrats. Har du tappat sexlusten eller har den alltid varit på den nivå du upplever idag? Har du provat lösa det här på egen hand och i så fall hur? Hur hanterar ni det här i relationen etc? Vid ett första samtal får du många såna här frågor för att vi ska kunna både ringa in och utesluta vissa saker i syfte att där efter ta fram en konkret plan utifrån din målbild.

En plan innebär ofta att du dels får kunskap om vad som händer i dig i vissa situationer som skapar problem, och dels att få hemuppgifter. Hemuppgifter är något man ska göra mellan sessionerna där man går igenom hur det gått sedan sist för att hela tiden utveckla i den takt du känner dig tillräckligt bekväm med. Men "tillräckligt bekväm" menar vi att det ibland kan kännas utmanande att genomföra vissa hemuppgifter, då det kan handla om att bryta mönster. Då kan det vara så att man behöver göra något annorlunda men också kunna se fördelarna med det för att använda sig av det som incitament att vidmakthålla förändringen. Det är vad vi kallar för beteendeförändring.

Men det är viktigt att komma ihåg att ingen ska försöka påverka ens lust om man inte själv vill. Det är något vi också höra oss för om vid första samtalet.

Kontakta oss gärna i ett så tidigt skede som möjligt. Ring eller maila oss för att boka tid. Vi har öppet för tidsbokning och besök även på helger.

Relaterad information: Sexolog


Terapikliniken Stockholm

Vårt upptagningsområde är hela Stockholms län
Besöksadress: Skeppsbron 32, Stockholm

E-post: info@terapikliniken.com

Telefon: 08-124 487 00